Özel Eğitim Meslek Okulu Nedir?

Özel Eğitim Meslek Okulları Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan devlet okulları olup, bireysel ve gelişim özellikleri ile eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından anlamlı düzeyde farklılık gösteren bireylerin(öğrencilerin) eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere açılmış okullardır.

Özel Eğitim Meslek Okullarında Kimler Eğitim Alır?

Bireysel ve gelişim özellikleri ile eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından anlamlı düzeyde (hafif seviyede zihinsel yetersizliği olan bireyler öğrenciler) farklılık gösteren bireyler bu okullarda eğitim öğretimine devam etmektedirler. Başka bir ifade ile hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan bireyler-öğrenciler Özel Eğitim Meslek Okullarında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedirler.

Okulda Öğrencilere Öğle Yemeği Veriliyor mu?

Öğrencilerimize öğle arasında yemek verilmektedir, yemek ücretsizdir.

Okul Servisi Ücretli mi?

Okulumuz taşımalı eğitim kapsamında olup, öğrencilerimiz ücretsiz olarak okul servisleriyle okulumuza taşınmaktadır.

Özel Eğitim Meslek Okullarında Eğitim Faaliyetleri Nelerdir?

Özel Eğitim Meslek Okullarında öğrencilerin öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla Bakanlıkça hazırlanmış özel eğitim programı uygulanır. Bu program temel alınarak her çocuk için bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlanır. Bu bireylerin başarılarının değerlendirilmesinde Bireysel Eğitim Planlarında yer alan amaç ve davranışlar dikkate alınır.