T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / MERKEZ - H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu

ÖZEL ELLER FARKLI LEZZETLER eTWİNNİNG PROJEMİZİN İLK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Okulumuzun ortak olduğu "Özel Eller Farklı Lezzetler" eTwinning Projesine ait ilk etkinlik 17 Mart 2021 Çarşamba günü Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirildi.

          Proje, özel eğitim meslek okullarında ve meslek liselerinin özel eğitim sınıflarında yiyecek içecek hizmetleri alanı eğitimi alan öğrenciler ile bu alanda eğitim veren meslek öğretmenleri ile özel eğitim öğretmenlerinin interaktif olarak bir araya geldiği bir projedir. Projeye katılım sağlayacak her okul kendi öğrencileri ile müfredata uygun bir şekilde uygulayacağı yemeklerin planlamasını yapar ve zamanı geldiğinde interaktif olarak projeye katılım sağlayan tüm okulların öğrencileri ve öğretmenleri tarafından bu yemekler hazırlanır. Uygulamalarda yemeklerin tarifi ve anlatımı özel eğitim öğrencileri tarafından ailelerden yardım alınarak yapılır. Ayrıca yüz yüze eğitim konusunda alınacak kararlar doğrultusunda uygulamalar pandemi koruma tedbirlerine uymak kaydı ile okul atölyesinde de gerçekleştirilebilecektir.

        Projede ilk etkinlik olarak Kırıkkale Özel Eğitim Meslek Okulunun liderliğinde "Sütlü İrmik Helvası" hazırlandı.Okulumuz (Nevşehir H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu), İstanbul Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Meslek Okulu, Kayseri İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu, Uşak Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Okulu,  İzmit Nuh Çimento Özel Eğitim Meslek Okulu, İstanbul Maltepe Özel Eğitim Meslek Okulu Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan öğretmen ve öğrencilerinin atölyelerinde uygulamaya katıldığı etkinlik oldukça hareketli ve eğlenceli geçti.

       Zoom uygulamasıyla bağlantı kurularak ortak okullarla eş zamanlı hazırlanan sütlü irmik helvasının servisi, İstanbul Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

       Etkinliği yaptıran Kırıkkale Özel Eğitim Meslek Okuluna ve Okulumuz (Nevşehir H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu) Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Gözde ORAL ve öğrencilerimiz ile diğer katılan okullarımıza bu güzel gün için  teşekkür ederiz.

 

22-03-202122-03-202122-03-2021

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2021 - Güncelleme: 24.01.2023 09:50 - Görüntülenme: 301
  Beğen | 170  kişi beğendi