OKULUMUZUN KURULUŞ AMACI

Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan özel eğitim gerektiren bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, iş hayatı ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

OKULUMUZUN KURULUŞ AMACI

OKULA KAYIT- KABUL ŞARTLARI

a) İlköğretimi bitirmiş olmak. (Ortaokul diploması,mezun olduğuna dair yazı veya tasdikname)
b) 27 yaşından gün almamış olan bireyler eğitime alınır.

Eğitime ara vermeyenlerde yaş kaydı aranmaz.

İlköğretimi bitirmiş olan birey ile bulunduğu, ilçenin Rehberlik Araştırma Merkezi'ne (RAM) başvurur. RAM raporları, İl Özel Eğitim Kurulunca değerlendirmeye alınarak, resmi  yazı ile okulun aday kayıt defterine kayıt olunur. Sıra ile öğrenci adayları okula çağırılarak kayıt yapılır.

4 yıllık eğitimin ardından;

Mezun olan öğrencilerimiz "Özel Eğitim Meslek Okulu Diploması"nı almaya hak kazanırlar.

"Özel Eğitim Meslek Okulu Diploması" "Lise Diploması"na eşdeğerdir.

Lise diplomasından farkı mezun olan öğrencilerimizin bu diploma ile yüksek öğretimden faydalanamamasıdır.

EĞİTİM SÜRE VE SAATLERİ

Okulumuz dört yıl tüm gün eğitim vermektedir. Gün içinde 8:50-14:10 arası (6 ders saati) eğitim öğretim etkinlikleri verilmektedir. Akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitimi uygulamalarının da yer aldığı eğitim programı uygulanır. Bu program temel alınarak bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır ve uygulanır.

Sınıflar 10 kişiliktir. Okulumuzda öğle yemeği ve servisler ücretsizdir.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

Bireysel ve grup rehberliği etkinlikleri, oryantasyon (uyum) çalışmaları, veli ve öğrenci görüşmeleri, aile destek eğitim programı ve öğrenci-öğretmen eğitim seminerleri okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisince yürütülmektedir.

Yayın: 26.11.2012 - Güncelleme: 29.02.2024 09:53 - Görüntülenme: 1995