Okçuluk Eğitimleri Başladı

Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Araştırma Görevlisi Özkan BEYAZ ve öğrencileri Meltem ALTUNDAL, Faruk GÜLSARAN ile birlikte TÜBİTAK-1002 hızlı destek projesi kapsamında okulumuzda 9. sınıf öğrencilerine okçuluk eğitimi vermeye başladı. Ata sporumuz olan geleneksel türk okçuluk eğitimi 3 ay boyunca sürecektir. Öğrencilerin gönüllülüğü ve veli izni olması şartı ile bu eğitimlerin yazın da sürdürülmesi planlanmaktadır. Bu proje ile öğrencilerin fiziksel,sosyal ve psikolojik olarak gelişimleri amaçlanmaktadır. Okulumuzda özel eğitime muhtaç çocuklara yapılan okçuluk eğitimleri Türkiye'de bir ilktir. Okçuluk pandemi döneminde rahatlıkla yapılabilecek bir etkinlik olup her öğrencinin kullandığı malzeme ayrıdır. Bu okçuluk eğitimlerinin önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi düşünülmektedir.

Yayın: 02.06.2021 - Güncelleme: 24.01.2023 09:08 - Görüntülenme: 236