T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / MERKEZ - H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu

eTwinning Projelerimiz 2022 - 2023

Okulumuzda yürütülen etwinning projeleri ve proje hakkında bilgileri aşağıda bulabilirsiniz

     2022 - 2023

 

24-09-2024 "Goals Start With  Reading (Hedefler Okumakla Başlar)" 

 

Proje hakkında ;

Bu proje ile öğrencilerimiz evde aile bireyleri, yurtlarda arkadaşları, öğretmenleri, idarecileri, sınıf arkadaşları veya okula davet edilecek misafirleri ile belirli saatlerde kitap okuyacaklar. 

Teknolojinin gelişmesi ve günlük hayatımıza hızla girmesi sonucunda öğrencilerimizin cep telefonlarına, bilgisayarlara ve tabletlere olan ilgileri her geçen gün artmış, ancak kitap okumaya olan ilgileri giderek azalmıştır. Yeni nesil kitap okumaktan uzaklaştı. Bu proje ile öğrencilerimiz evde aile bireyleri, yurtlarda arkadaşları, öğretmenleri, idarecileri, sınıf arkadaşları veya okula davet edilecek misafirleri ile belirli saatlerde kitap okuyacaklar. Kitabı okuduktan sonra okudukları kitapları proje ortaklarımızla paylaşacaklar. Bu sayede gençler kitap okumanın ve paylaşmanın zevkini yaşayacaklar ve bu proje sayesinde yeni dostluklar kurabilecekler.

 


Hedeflerimiz

- Öğrencilerimizde cep telefonu, tablet gibi teknolojik aletlerle uğraşmak yerine kitap okuma bilincini geliştirmek.

- Öğrencilerimizin okuma kültürünü geliştirmek

- Öğrencilerimize kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak

- Öğrencilerimizin farklı öğrencilerle iletişim kurmasını sağlayarak dil becerilerinin gelişimini sağlamak

-Öğrencilerimizin farklı okullardaki öğrencilerle kitap alışverişinde bulunabilmelerini ve farklı kitaplara ulaşabilmelerini sağlamak.

- Teknolojiyle gereksiz vakit geçiren bir nesil değil, okuyarak kendini geliştiren bir nesil yetiştirmek.,

 

 Projemizin Çalışma Süreci

Projemiz Aralık ayında başlayacak ve Nisan ayında sona erecek. 5 aylık projemiz boyunca proje ortaklarımız karma ekipler oluşturacak ve ortak, bireysel ve karma ürünlerimizi hazırlamak için birlikte hareket edecekler. Ortak okullarımızdaki öğrencilerimizle sürekli iletişim halinde çalışmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimize okuma sevgisi aşılayarak ve onları teknoloji bağımlılığından uzak tutarak okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlayacağız. Bu şekilde hem eğlenerek hem de öğrenerek keyifli bir projenin gerçekleşmesini sağlayacağız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.09.2024 - Güncelleme: 24.09.2024 10:42 - Görüntülenme: 19
  Beğen | 7  kişi beğendi