Etiket Sonuçları: mı

Kas

Cuhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü nedeniyle okulumuzda anma programı düzenlendi. Önce saat 9:05'te okul tören alanında saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Daha sonra okulumuz öğretmenlerinden Özge ÖZDEMİR ve Ziya Onur SAYIN'ın öğrencilerimizle birlikte hazırladığı anma programı tüm öğrenci, öğretmen ve programa katılan velilerimiz ile birlikte izlendi. Program sonunda Okul Müdürü Yusuf ÇAĞLAYAN programın çok güzel hazırlandığını belirtti, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla yad ediyoruz, ruhları şad olsun.

Ekm

Üniversitelerin kapısı, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi mezunlarımıza da açıldı.

Bakanlığımız son yıllarda, mesleki eğitimde çok sayıda projeyi uygulayarak önemli dönüşümleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyor, engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımı yönünde olumlu katkılar sağlamak için çalışıyoruz.

Eyl

Genel Müdürlüğümüzce kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim gören öğrencilerin bilgiye erişmelerini; bağımsızlık kazanmalarını; okuma ve yazmayı seyahat ederken, bir ürün satın alırken, doktora giderken vb. gerçek yaşam durumlarında kullanabilmelerini sağlamak amacıyla Türkçe Dersi Uyarlanmış Etkinlikler Seti geliştirilmiştir.

Eyl

Tüm çocuklarımızı yine 'özel bir programda' buluşturduk.
Genel Müdürlüğümüz ve TRT iş birliği ile hazırladığımız "Çık Dışarıya Oynayalım" eğlence programında, özel eğitim ihtiyacı olan ve olağan gelişim gösteren çocuklarımızın açık havada bir arada oyunlar oynayarak kaliteli vakit geçirmelerini amaçladık.

Eyl

UNİCEF ile ortaklaşa yürütülen RAMKEG Projesi kapsamında, akademisyenler ve Genel Müdürlüğümüz personelinin işbirliği ile hazırlanan ve alanlarında ilk olan  "Türkiye'de Özel Eğitim Hizmetleri" ve "Türkiye'de Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri" kitapları yayımlanmıştır. "Türkiye'de Özel Eğitim Hizmetleri" kitabı ülkemizdeki özel eğitim hizmetlerini bilimsel bir bakış açısıyla tanıtmak ve bu hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Altı bölümden oluşan kitapta özel eğitim alanının kavramsal, tarihsel ve yasal temelleri, Türkiye'de özel eğitim hizmetlerinin kurumsal işleyişi, eğitsel değerlendirme ve tanılama süreçleri, kaynaştırma/bütünleştirme uygulamaları, özel yetenekli bireylere yönelik özel eğitim uygulamaları ve özel eğitim hizmetlerinde geleceğe yönelik yönelimlere yer verilmiştir.

Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 04.06.2021 tarihinde "Yaşam Becerileri Eğitimi Programı" uygulama protokolü imzalanmıştır. Protokol imza töreninde Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL, Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanımız Sayın Dr. Murat AĞAR, Yeşilay Cemiyeti Kaynak Geliştirme ve Paydaş Yönetimi Direktörü Sayın Egemen AKYÜZ, Yeşilay Cemiyeti Yeşilay Eğitim Yönetimi Müdürü Sayın Hakan ÇETİN, Yeşilay Cemiyeti Paydaş İlişkileri Müdürü Sayın Salih Noyan ERGÜL ve Yeşilay Akademi Direktörü Sayın Şeyda TOP katılmıştır. Yaşam Becerileri Eğitimi Programı Uygulama Protokolünü Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Sayın Avukat Osman Baturhan DURSUN imzaladı.

Tek engel mesafe olsun eTwinning projesi kapsamında projede görev alan öğrencilerimiz yeni uygulama ve programları öğrendi ve uyguladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle okulumuz yönetici, öğretmen, ve öğrencilerimiz "Gençlik ve Bayrak Yürüyüşü" etkinliği gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde Okul Müdürümüz Yusuf ÇAĞLAYAN günün önemini belirten konuşmasında ; "19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkması ve bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktığı gündür. Türk milletinin tarihi dönüm noktalarından biridir. Geçmişi bilmemiz, bu vatanın bizlere hangi şartlarda bırakıldığını bilmemiz, bu vatan için canlarını feda edenlerin asla unutulmaması, saygı, minnetle anılması ve Milli Bayramlarımızı coşkuyla kutlanması çok önemlidir. Bu nedenle bizde yönetici, öğretmen, öğrenci hep birlikte  "Gençlik ve Bayrak Yürüyüşü" yapacağız. Bu vesileyle bizlere bu eşsiz vatanı bırakan, bu uğurda canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Mekânları Cennet olsun." Dedi. Sonra hep birlikte maske mesafe kurallarına uygun bir şekilde yürüyüş yapıldı. Öğrencilerimiz bu etkinlikten büyük keyif aldılar, mutlulukları yüzünden okunuyordu

Okulumuzun da ortak olduğu "Tek Engel Mesafe Olsun" eTwinning projesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında Farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerle birlikte etkinlik gerçekleştirdiler. Bu anlamlı hafta da güzel etkinliği gerçekleştiren proje yürütücüsü öğretmenimiz Selma ERDEN'i görev alan öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ederiz. Teşekkürler...

Öğrencilerimizin teknoloji ve interneti güvenli kullanabilmelerine yönelik eğitimler uzaktan çevrimiçi olarak hız kesmeden devam etmektedir. EBA canlı ders Rehberlik saatlerinde Rehber Öğretmenimiz Zeliha KONUKSEVEN tarafından tüm sınıflarımızda "Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı" Eğitimleri" yapıldı. Çalışmalarından dolayı öğretmenimizi, herzaman derslere ve eğitimlere gösterdikleri ilgilerinden dolayı öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Aralarında okulumuzun da olduğu "Special Photographers (Özel Fotoğrafcılar)" eTwinning projesinin  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptıkları afiş ve kolaj çalışması. Böylesine önemli bir günde anlamlı ve güzel bir çalışma gerçekleştiren proje yürütücüsü okulumuz 9/A  sınıfı öğretmeni Beyhan EKİNCİ ZENGİN ve öğrencilerini tebrik ederiz.

Nis

Öğrencilerimizin interneti bilinçli ve güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için tüm sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitim yapıldı.