Etiket Sonuçları: istihdam

Bakanlığımız, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan öğrencilerimizin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okulu mezunlarına yönelik önemli çalışmayı hayata geçirecek.

Bakanlığımız olarak bu öğrencilerimizin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmeleri için yönetmelik değişikliği yapacak; İSO ile yapılan iş birliği ile de bu öğrencilerimizin gerçek iş ortamlarında beceri eğitimi almaları ve istihdamlarına öncelik tanınması sağlanacaktır.

Son yıllarda, mesleki eğitimde çok sayıda projeyi uygulayarak önemli bir dönüşümü hayata geçiren Bakanlığımız, mesleki eğitimde yaşanan bu deneyimi, hafif düzeyde zihinsel yetersizlikleri bulunan öğrencilerimiz için hizmet veren özel eğitim meslek okullarına aktarmaya hazırlanıyor. Bu amaçla istihdam ve yükseköğretime erişim olmak üzere iki temel alanda önemli iyileştirmeler yapılacak.