Etiket Sonuçları: DESTEK

Şbt

Genel Müdürlüğümüz ve UNICEF iş birliği ile öğrencilerin gelişim dönemlerine göre sorumlu karar verme, iş birliği yapma, etkili öğrenme, toplumsal yaşam, duygu düzenleme, öz farkındalık, öz yönetim ve ilişki becerileri gibi beceri alanlarında yeterli olabilmelerini desteklemek amacıyla ailelere yönelik eğitim programları hazırlandı.

Nis

Zorlayıcı yaşantıların ardından öğrencilerin tepkilerini normalleştirmek ve psikolojik sağlamlıklarını artırmak, öğretmen ve velilerimizin çocuklarımıza yaklaşımlarında yol gösterici olmak amacıyla psikososyal destek hizmetleri kapsamında hazırlanan içerikler erişilebilir hâle getirildi.

Şbt

Afet bölgesi illeri ve afetten doğrudan etkilenmeyen diğer illerde uygulanmak üzere Bakanlığımız tarafından hazırlanan psikosoyal destek eylem planı doğrultusunda okulumuzda rehber öğretmenimiz tarafından 20.03.2023 tarihinde öğretmenlere yönelik psikoeğitim çalışmaları yapıldı. Psikosoyal destek çalışmaları eylem planı doğrultusunda veli ve öğrencilere yönelik etkinlik çalışmalarıyla devam edecektir.

Ara

Öğretmenler rehberliğinde, öğrenci ve velilerimizin pandemi, doğal afet, kayıp-yas, göç ve terör gibi psikolojik sağlamlığı etkileyen travmatik faktörlerle baş edebilmeyi sağlamak amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış olan psikolojik destek programı dijital ortama taşındı. Hizmete sunulan  http://orgm.meb.gov.tr/psikososyaldijitaldestek platformu ile psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizin psikolojik destek programı etkinliklerini kolayca tüm paydaşlara uygulayabilmeleri ve etkinlik çıktılarını dijital ortamda değerlendirebilmeleri sağlanacaktır.